| Białka Tatrzańska
1. Cel finansowy zarządzania przedsiębiorstwem: a) przedsiębiorstwo jako źródło wolnych przepływów pieniężnych, b) maksymalizacja wartości przedsiębiorstwa, c) koszt kapitału finansującego przedsiębiorstwo i jego wpływ na wartość przedsiębiorstwa, d) poziom ryzyka w procesie zarządzania przedsiębiorstwem i jego wpływ na wartość przedsiębiorstwa.
2. Budżetowanie kapitałów: a) docelowa struktura kapitału, b) szacowanie kosztu kapitałów obcych i budżetowanie kapitałów obcych, c) szacowanie kosztu kapitału własnego i budżetowanie kapitału własnego, d) szacowanie kosztu kapitałów hybrydowych, e) szacowanie i budżetowanie wolnych przepływów pieniężnych, f) ocena opłacalności i ryzyka projektów w oparciu o NPV, IRR, g) wykres IOS, h) wykres MCC, i) optymalny / docelowy budżet inwestycyjny.
3. Budżetowanie kosztów: a) koszty stałe i koszty zmienne, b) koszty wydatkowe i koszty bezwydatkowe, c) koszty utopione, d) koszty alternatywne.
4. Budżetowanie gotówki: a) modele wyznaczania minimalnego - buforowego poziomu gotówki, b) model VB-LCL, c) modele wyznaczania i zarządzania poziomem gotówki, d) model Beranka, e) model baumola-Alaisa-Tobina, f) model Millera-Orra, g) model Stone'a, h) model Behlera, i) przejście od prognozy sprzedaży, przez budżet kosztów, przez budżet kapitałowy do prognozy zapotrzebowania na gotówkę.
5. Koszty w cyklu operacyjnym: a) 10 kroków tworzenia wartości, b) koszty tworzenia i utrzymywania zapasów, c) modele zarządzania zapasami, d) model ABC, e) model S,s, f) model VB-EOQ, g) model VB-POQ, h) koszty produkcji, i) koszty sprzedaży, j) koszty ściągania należności, k) optymalizacja kosztów w procesie zarządzania należnościami, l) podejście VB-IAoAR (analiza przyrostowa należności przy uwzględnieniu koncepcji maksymalizacji wartości), m) koszty opóźnień płatności - w jakich warunkach warto płacić w terminie.
6. Zarządzanie kosztami: koszty stałe czy koszty zmienne: a) czy płacić pracownikom od godziny (czyli płacić za brak efektywności) czy od rezultatów?
7. Zarządzanie kosztami: koszty osobowe czy koszty utrzymywania majątku: a) czy zautomatyzować produkcję czy lepiej zatrudnić więcej pracowników?
8. Zarządzanie kosztami: outsourcing czy bez outsourcingu (wytworzyć czy kupić): a) jak zamieniać koszty wydatkowe na bez wydatkowe i odwrotnie, czyli wynająć czy kupić? b) jak zmienią się koszty przy outsourcingu, c) czy prawdą jest, że przed kryzysem outsourcing opłacał się bardziej a po kryzysie najczęściej się nie opłaca?
9. Zarządzanie kosztami finansowymi: więcej długu czy więcej kapitału własnego?
10. Zarządzanie kosztami braku zapasów, zarządzanie kosztami obsługi należności, zarządzanie kosztami obsługi środków pieniężnych.
| |
| Koszt uczestnictwa: Przy zgłoszeniu do 26 września: - 2690 zł/os. + 23% VAT
Przy zgłoszeniu od 27 września: - jednej osoby 2990 zł + VAT, - dwóch lub więcej osób z jednej firmy 2890 zł/os + VAT.
Uwaga: Rezygnacja z uczestnictwa w szkoleniu wyjazdowym po uprzednim, pisemnym zgłoszeniu, wiąże się z poniesieniem 50% kosztu całego szkolenia. W przypadku rezygnacji w terminie krótszym niż 7 dni osoba zgłoszona ponosi 100% kosztów.
Cena obejmuje: - uczestnictwo w 3 dniach zajęć, - autorskie materiały szkoleniowe, - pełne wyżywienie: od kolacji w dniu 24.11.13 do obiadu w dniu 27.11.13, - przerwy kawowe w trakcie każdego dnia zajęć, - zakwaterowanie w pokojach 2-osobowych: od godz. 14.00 /24.11.13 do godz. 11.00 w dniu 27.11.13 (3 noclegi), - zakwaterowanie w pokoju 1-osobowym wiąże się z dopłatą 500 zł (za cały pobyt), - uroczysta kolacja regionalna, - możliwość korzystania ze strefy wellness & spa Sielsko Anielsko: strefa saun (sauna chlebowa, jodłowa, kamienna, fińska), basenu schładzającego oraz basenu do masażu, - 1-dniowy bon na korzystanie z Termy Białka (bilet open - wszystkie strefy, cały dzień), - certyfikat ukończenia szkolenia, - ubezpieczenie NNW na okres trwania pobytu.
Zajęcia odbędą się w godzinach: 8:30-14:30
Miejsce zajęć: Hotel Bania **** Thermal & Ski, ul. Środkowa 181, Białka Tatrzańska 34-405
Hotel Bania **** Thermal & Ski to jedyny taki hotel w Polsce, który leży u stóp stoków narciarskich i jest niemalże przyklejony do basenów termalnych. Elewacja i wnętrza wykonane z naturalnych materiałów - kamień i woskowane drewno oraz charakterystyczne dla góralskiej architektury elementy konstrukcji (spadziste dachy, kamienne filary oraz drewniane balkony), porośnięte tarasy - to wszystko sprawia, że powstający hotel wpisuje się doskonale w otoczenie. Hotel Bania **** Thermal & Ski to ponad 150 pokoi, duże i nowoczesne zaplecze konferencyjne, dwie restauracje, bary oraz klub. Terma Białka w Białce Tatrzańskiej to miejsce, gdzie ruch wody, ciepło sauny i pielęgnacja ciała krok po kroku przynoszą odprężenie i wyzwalają siły witalne. Biorąc pod uwagę sprecyzowane potrzeby użytkowników, obiekt podzielony jest na kilka stref, dostosowanych do konkretnych preferencji. Informacje: http://www.akademiamddp.pl/szkolenia,o1403,Promocja_SZKOLENIE_WYJAZDOWE_Budzetowanie_i_zarzadzanie_kosztami_w_tworzeniu_wartosci_przedsiebiorstwa.html | |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz